Un nutriționist avertizează că dietele de slăbit în perioada epidemiei de COVID-19 pot fi periculoase pentru sănătate

01 Mai 2020 | scris de A.V.
Un nutriționist avertizează că dietele de slăbit în perioada epidemiei de COVID-19 pot fi periculoase pentru sănătate

Un cunoscut nutriționist din Rusia avertizează că dietele de slăbit ţinute în timpul epidemiei de COVID-19 pot avea efecte grave asupra sănătăţii, scrie RADOR.

Dietele de slăbit pot afecta serios sistemul imunitar și pot duce la creşterea riscului de infecție cu noul coronavirus, a declarat medicul terapeut şi nutriționist, șeful Centrului de Diagnostic „Nutriție sănătoasă și Sport” din cadrul Institutului de Biotehnologie şi Nutrițiedin Rusia, Ekaterina Burleaeva.

„În timpul unei pandemii, dietele de slăbit sau dietele care exclud nutrienții esențiali nu sunt recomandate în mod categoric, deoarece pot afecta grav funcționarea sistemului imunitar și pot crește susceptibilitatea organismului la boli infecțioase”, a declarat expertul rus în nutriţie, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Burleaeva a declarat că un calcul corect al cerințelor zilnice de calorii, proteine, grăsimi, al nutriției în general, va ajuta la corectarea greutății corporale la persoanele care sunt predispuse la obezitate sau sunt subponderale.

Alte stiri din Life style

Ultima oră