Zelensky: „Nu credem pe nimeni”

31 Mar 2022
Zelensky: „Nu credem pe nimeni”

„Acum este un punct de cotitură în Ucraina”în discursul său de seară, Zelensky a descris acum un „punct de cotitură” în războiul Ucrainei cu Rusia, adăugând că până acum în discuțiile de pace „Negocierile continuă, dar deocamdată este doar o chestiune de cuvinte” și ca "Nu crede pe nimeni", scrie SkyNews

El a adăugat: „Sunt și alte cuvinte despre presupusa retragere a trupelor ruse de la Kiev și Cernihiv. Despre presupusa reducere a activității ocupanților în aceste direcții. „Știm că aceasta nu este o retragere, ci consecințele exilului. Consecințele muncii apărătorilor noștri. 

„Dar vedem și că în același timp există o acumulare de trupe rusești pentru noi lovituri în Donbas. Și ne pregătim pentru asta.

„Nu credem pe nimeni – nu avem încredere în nicio frază frumoasă. Există o situație reală pe câmpul de luptă. Și acum – acesta este cel mai important lucru. 

"Nu vom renunța la nimic. Și ne vom lupta pentru fiecare metru al pământului nostru, pentru fiecare persoană".Dacă cineva crede că le poate spune militarilor noștri cum să lupte și cum să se apere, atunci ar fi bine să meargă direct pe front în loc să vorbească de pe canapea de acasă”, adaugă Zelensky.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a oferit o actualizare cu privire la discuțiile de pace dintre Kiev și Moscova. El a spus că conversațiile continuă, dar „deocamdată sunt doar cuvinte, nimic concret”.

Zelensky a adăugat că trupele ucrainene se pregătesc pentru reluarea bombardamentelor Rusiei în regiunea de est Donbas. 

Anterior, negociatorul de pace al Ucrainei a declarat că este „optimist” în urma discuțiilor de pace de ieri cu Rusia la Istanbul.

Ucraina a propus un plan care nu va vedea baze militare străine pe teritoriul său, precum și încheierea ambițiilor sale de alianță militară. Mykhailo Podolyak a adăugat că atunci când Rusia își va retrage soldații în pozițiile sale din 23 februarie (adică o retragere completă a trupelor sale), va organiza un referendum cu privire la orice acord de pace cu vecinul său.

Domnul Zelensky și-a încheiat discursul cu: "Amintire veșnică tuturor celor care au murit pentru Ucraina! Slavă veșnică tuturor eroilor noștri! Slavă Ucrainei!"

Alte stiri din Externe

Ultima oră