Zelensky: "Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște"

22 Apr 2022
Zelensky: "Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște"

Volodimir Zelensky a spus că încă speră în pace chiar și după ce Moscova a respins un armistițiu propus în acest weekend în perioada Paștelui Creștin Ortodox, scrie The Guardian

"Din păcate, Rusia a respins propunerea unui armistițiu de Paște. Acesta este un indiciu foarte clar al modului în care liderii acestui stat consideră credința creștină și una dintre cele mai vesele și importante sărbători. Dar mai avem speranță. Speranță pentru pace, speranța că viața va învinge moartea”.

Rusia a respins o cerere similară la începutul acestei săptămâni, după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres , a cerut un armistițiu până în Duminica Paștelui pentru a permite livrarea de ajutor umanitar și trecerea în siguranță a civililor care încearcă să fugă din zona de război. 

„Perioada de Paște de patru zile ar trebui să fie un moment de unire pentru salvarea de vieți și promovarea dialogului pentru a pune capăt suferinței din Ucraina ”, a spus el.

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyanskiy , a declarat că cererea nu este „sinceră” și le va oferi luptătorilor ucraineni mai mult timp să se înarmeze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră