Zelensky anunță crearea unui grup de experți care să analizeze sancțiunile împotriva Rusiei

29 Mar 2022
Zelensky anunță crearea unui grup de experți care să analizeze sancțiunile împotriva Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță crearea unui grup de experți „care vor analiza constant sancțiunile împotriva Rusiei”, scrie BFMTV

"Suntem în proces de creare a unui grup de experți ucraineni și internaționali în biroul președintelui, care vor analiza în mod constant sancțiunile împotriva Rusiei. Care este influența lor reală. Scopul nostru este ca sancțiunile să funcționeze conform intenției. Și că nu există nicio posibilitate de a le ocoli. Acesta ar trebui să fie scopul pentru întreaga lume democratică - fără excepții. Fără excepții”.

 

 „Nu ar trebui să existe pachete de sancțiuni „suspendate” - spun ei, dacă forțele ruse fac ceva, atunci va exista un fel de răspuns... Am trecut deja de această poveste anul trecut când am spus că avem nevoie de sancțiuni preventive puternice împotriva Rusia ca să nu existe invazie. Pachetul preventiv nu a fost făcut. A început un război la scară largă" - a explicat Zelensky.

El a mai menționat că este foarte important ca pachetele de sancțiuni să fie suficient de eficiente și serioase, având în vedere ceea ce Rusia face deja împotriva țării sale. Dacă restricțiile sunt slabe, dacă pot fi ocolite, atunci acest lucru creează o iluzie periculoasă în conducerea rusă, de parcă și-ar putea permite să continue ceea ce fac acum. Și ucrainenii plătesc pentru asta cu viața.

Alte stiri din Externe

Ultima oră