Un cuplu din Suedia și-a ținut copiii închiși în apartament timp de patru luni, de teama COVID-19

02 Sep 2020
Un cuplu din Suedia și-a ținut copiii închiși în apartament timp de patru luni, de teama COVID-19

Trei copii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani au fost preluaţi din familia lor de autorităţile din Suedia după ce au fost închişi într-un apartament din regiunea Jonkoping timp de patru luni de părinţii lor, "speriaţi" de epidemia cauzată de noul coronavirus, a anunţat miercuri un avocat, citat de AFP, citată de agerpres.ro.

Între martie şi începutul lunii iulie, "copiii şi întreaga familie nu au avut dreptul să iasă din apartament (...), deoarece părinţii erau extrem de speriaţi de pandemie", a spus Mikael Svegfors, avocatul copiilor, contactat de AFP.

Cei trei copii au rămas închişi în camera lor şi nu aveau voie să socializeze nici măcar în interiorul apartamentului.

În plus, uşa era încuiată, pentru ca nimeni să nu poată ieşi din apartament.

Această versiune prezentată în presă este contestată de părinţi prin vocea avocatului lor, citat de un post radiofonic local.

Spre deosebire de măsurile impuse în restul Europei, Suedia nu şi-a izolat populaţia la domiciliu şi a păstrat deschise şcolile pentru elevii cu vârsta de sub 16 ani, cerând fiecărui cetăţean "să dea dovadă de responsabilitate".

Bilanţul acestei decizii este unul contestabil: cu peste 5.800 de morţi şi 84.000 de infectări, Suedia se numără printre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, în raport cu populaţia sa.

Părinţii care şi-au închis copiii în acel apartament provin "dintr-o altă parte a lumii" şi nu vorbesc fluent limba suedeză, a precizat avocatul Mikael Svegfors.

"Au continuat să urmărească pe internet ştirile din ţara lor de origine, o ţară (al cărei nume nu a fost dezvăluit, n.r.) care a impus măsuri mai stricte de izolare", a adăugat acelaşi avocat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră