Suedezii sunt îndemnați să lucreze de acasă cel puțin până la sfârșitul anului

30 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Suedezii sunt îndemnați să lucreze de acasă cel puțin până la sfârșitul anului

Suedia a atras atenția lumii cu strategia sa mai puțin strictă față de amenințarea noului coronavirus. Cu toate astea, autoritățile suedeze au făcut apel joi la angajați să lucreze de acasă cel puțin până la sfârșitul acestui an. Suedia a înregistrat oână acum 80.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, la o populație de 10 milioane de locuitori. 

Măsura referitoare la telemuncă își propune să reducă în parte aglomerația din transportul public și ușurarea desfășurării activității pentru cei care lucrează în domenii esențiale, scrie 20minutes.fr.

"Vom continua să recomandăm munca de acasă pe perioada toamnei, dacă va fi posibil. Însă persoanele care trebuie să se deplaseze pentru a ajunge la muncă, desigur că pot face acest lucru", a declarat Anders Tegnell, epidemiolog în cadrul Agenţiei suedeze pentru Sănătate Publică.

Angajatorii vor trebui, între timp, să ţină cont de faptul că munca de la distanţă pentru lungi perioade de timp poate prezenta provocări de ordin psihologic pentru angajaţi, a mai susţinut Tegnell.

Epidemiologul suedez a subliniat şi nevoia de distanţare fizică, inclusiv pentru cei care folosesc transportul în comun.

Atât Anders Tegnell cât şi Lena Hallengren, ministrul suedez al sănătăţii, au declarat că nu este clar cum va evolua epidemia cu noul coronavirus.

Lena Hallengren a declarat că se înregistrează câteva tendinţe "pozitive" privind evoluţia situaţiei în Suedia şi şi-a lăudat concetăţenii pentru că au ţinut cont de recomandările privind distanţarea fizică.

Numărul de cazuri de la terapie intensivă din Suedia a scăzut, la fel ca şi rata zilnică a deceselor puse pe seama noului coronavirus.

Suedia a adoptat reguli mult mai puţin restrictive împotriva coronavirusului decât marea majoritate a celorlalte ţări. Oamenii au primit recomandarea de a nu face călătorii inutile, de a menţine distanţa fizică şi de a rămâne în case dacă sunt în vârstă sau au simptome minore ale bolii. Adunările publice au fost limitate la 50 de persoane.

Agenţia suedeză pentru Sănătate Publică a înregistrat până joi 5.739 de decese puse pe seama coronavirusului şi aproximativ 80.100 de cazuri de infecţie. La terapie intensivă sunt internaţi 40 de pacienţi. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră