Românii care se întorc din Turcia și Portugalia nu mai intră în carantină. Ce țări rămân pe lista galbenă a INS

26 Iul 2020 | scris de A.V.
Românii care se întorc din Turcia și Portugalia nu mai intră în carantină. Ce țări rămân pe lista galbenă a INS

Institutul Național de Sănătate din România a publicat noua listă cu țări de unde poți veni în România fără să fie nevoie de izolare sau carantină. Aceasta intră în vigoare de luni, informează rfi.ro.

Pe aceasta nu se mai regăsesc Portugalia sau Turcia, destinații de vacanță preferate de români.

Nici pentru cei care se întorc din Suedia nu se mai aplică măsurile care se află pe lista galbenă a autorităților, ceea ce presupune că România ar putea relua zborurile către alte destinații externe preferate de turiștii români, începând de săptămâna viitoare.

Pe listă ţărilor cu risc epidemiologic ridicat se află 44 de state în cazul cărora se aplică măsura carantinării sau autoizolării timp de 14 zile la revenirea în România.

Lista cuprinde: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Serbia, Singapore, Statele Unite ale Americii și Surinam.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră