Ucraina "nu a pierdut încă Donbass"-ul, a efectuat doar „o retragere premeditată" spun oficialii SUA

21 Iul 2022
Ucraina "nu a pierdut încă Donbass"-ul, a efectuat doar „o retragere premeditată" spun oficialii SUA

Autoritățile americane cred că Kievul nu a pierdut încă Donbasul și se așteaptă la lupte prelungite, a declarat miercuri șeful de stat major al armatei americane, generalul Mark Milley, scrie OuestFrance

Potrivit acestuia, Donbass se confruntă în prezent cu un război de uzură. El consideră că această regiune nu a fost încă pierdută de Kiev, care a efectuat „o retragere planificată și premeditată a forțelor sale din Severodonețk” pentru a organiza „o nouă linie de apărare” la vestul orașului și menține „o rezistență serioasă”.

Potrivit generalului, Washingtonul se așteaptă la „un conflict de lungă durată”. În acest context, Statele Unite și aliații săi plănuiesc să ajute Ucraina să „asigure această luptă lungă” și să „epuizeze” forțele Rusiei, potrivit agenției Tass. În urmă cu câteva zile, în timpul unei călătorii în Israel, președintele american Joe Biden a spus că Rusia trebuie să eșueze: „Războiul lui Putin trebuie să fie un eșec strategic ... Atacul lui Putin asupra Ucrainei este o provocare la adresa păcii și stabilității peste tot în lume ”.

În ceea ce privește conflictul în sine, NATO spune că ar putea dura mai mult decât se aștepta. Pentru secretarul general adjunct al NATO,  David Kettler . „ Nu vedem semne care să ne permită să spunem că războiul se va termina repede. Dimpotrivă, vedem tot mai multe semne că războiul este probabil să dureze foarte mult timp. Cred că înțelegem cu toții asta foarte bine "

Alte stiri din Externe

Ultima oră