Târgurile de Crăciun din Germania şi obsesia pentru securitate, de teama atentatelor (LIVE CAM)

08 Dec 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Târgurile de Crăciun din Germania şi obsesia pentru securitate, de teama atentatelor (LIVE CAM) Galerie foto (3)

În urmă cu un an, pe 19 decembrie, islamistul originar din Tunis, Anis Amri, a intrat cu un camion în Breitscheidplatz din Berlin, unde era găzduit un Târg de Crăciun. Doisprezece oameni au murit atunci şi alte 70 de persoane au fost rănite. 

În Germania se organizează anual nu mai puţin de 2.500 de târguri de Crăciun. În 2016, peste 85 de milioane de oameni au intrat în atmosfera de sărbători şi prin intermediul acestor pieţe speciale. Dar târgurile cu dimensiuni mai mari, în total circa 1.500, se confruntă anul acesta cu o problemă - şi anume siguranţa.

Multe Târguri de Crăciun şi-au deschis porţile la sfârşitul lunii noiembrie, altele, respectând tradiţia, în prima zi de Advent din decembrie. Cel mai faimos Târg de Crăciun din Germania este fără îndoială cel organizat la Nürnberg, scrie Deutsche Welle.

Turta dulce, vinul fiert şi faimoasele specialităţi locale atrag vizitatori, la fel ca zecile de căbănuţe în care artiştii comercializează cele mai noi creaţii. 

CLICK AICI PENTRU A URMĂRI LIVE ACTIVITATEA DE LA TÂRG

Întocmai ca şi anul trecut, după atentatul din Berlin, dar şi după modelul aplicat la alte Târguri de Crăciun, maşinile poliţiei, dar şi baricade mobile sau fixe vor bloca accesul forţat în locul în care se desfăşoară evenimentul. Şi, evident, se va suplimenta prezenţa poliţiei pe străzile oraşului, fără a influenţa însă atmosfera de sărbătoare.

Participanţii şi organizatorii Târgurilor de Crăciun sunt de acord cu prezenţa poliţiei. Într-un interviu acordat agenţiei catolice de ştiri KNA, Albert Ritter, preşedintele asociaţiei participanţilor la Târgurile de Crăciun, a pledat pentru menţinerea desfăşurării acestora în aer liber. Pieţele nu trebuie îngrădite şi nici transformate în fortăreţe.

"Oamenii s-au obişnuit", asigură şefa centrului pentru turism şi organizarea de congrese din Nürnberg, Yvonne Coulin. "Şi la alte evenimente există măsuri sporite de siguranţă", aminteşte Coulin. La Nürnberg au fost amplasate baricade specifice de Crăciun, precum brazi în ghivece imense. În alte locuri, s-a decis decorarea baricadelor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră