Serviciile de informații americane vor să înțeleagă starea de spirit și starea sănătății mintale a lui Vladimir Putin

01 Mar 2022 | scris de A.V.
Serviciile de informații americane vor să înțeleagă starea de spirit și starea sănătății mintale a lui Vladimir Putin

Serviciile de informații occidentale au în aceste zile ca prioritate principală să înțeleagă starea de spirit și starea sănătății mintale a lui Vladimir Putin, scrie CNN, care citează surse oficiale.

Motivul e că serviciile încearcă să stabilească modul în care starea de spirit îi afectează gestionarea crizei din Ucraina.

Preocuparea vine pe fondul faptului că observatorii lui Putin au speculat că tipul său de comportament său a devenit din ce în ce mai neregulat și irațional. De la lansarea invaziei Ucrainei miercurea trecută, înalți oficiali americani au cerut agențiilor de informații să adune orice informații noi despre cum se descurcă liderul rus și cum a fost afectată mentalitatea sa de răspunsul neașteptat de solidar și dur din partea vecinilor și aliaților europeni, scrie CNN.

Nu a existat nicio nouă evaluare cuprinzătoare care să indice o schimbare specială a sănătății generale a lui Putin, a spus un oficial american. Iar oficialii au fost în gardă pentru posibilitatea ca strategia lui Putin să fie de a proiecta instabilitatea, în încercarea de a împinge SUA și aliații să-i dea ceea ce își dorește de teamă că ar putea face mai rău.

Dar izbucnirea bruscă a interesului față de starea de spirit și chiar sănătatea mintală a lui Putin reflectă senzația că luarea deciziilor lui Putin în Ucraina a fost în afara tiparului obișnuit – poate din cauza izolării prelungite din timpul pandemiei de Covid-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră