Războiul din Ucraina „va dura probabil mult timp”, spune președintele Germaniei

03 Mar 2022
Războiul din Ucraina „va dura probabil mult timp”, spune președintele Germaniei

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a declarat joi că este necesar să ne pregătim pentru un „război lung” în Ucraina, unde ofensiva militară rusă a intrat în a doua săptămână, transmite AFP citat de Le Figaro

Vorbind în Lituania, unde a vizitat forțele germane dislocate în această țară baltică membră a NATO, Frank-Walter Steinmeier a subliniat că „nu a văzut niciun semn” care să indice că acest „război se va încheia în curând”.

„Probabil va dura mult timp și trebuie să avem răbdare”, a declarat reporterilor președintele german aflat la baza militară Rukla alături de omologul său lituanian.

Numind războiul drept „încălcare a dreptului internațional”, el a asigurat țara baltică, care se teme că va deveni o țintă pentru Rusia dacă va pune mâna pe Ucraina, că poate conta pe solidaritatea NATO.

„Solidaritatea NATO funcționează fără rezerve”, a adăugat el. „Nimeni în istorie nu poate justifica ceea ce se întâmplă în Ucraina acum”, a subliniat el, „că părinții își pierd copiii, că copiii își pierd părinții, că oamenii pierd totul”.

„Solidaritatea Alianței funcționează fără „dacă sau dar”, a spus el.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră