Rusia ar putea opri vineri gazul către Finlanda: "Ceea ce ne îngrijorează este răzbunarea Rusiei"

12 Mai 2022
Rusia ar putea opri vineri gazul către Finlanda: "Ceea ce ne îngrijorează este răzbunarea Rusiei"

Rusia ar putea întrerupe mâine aprovizionarea cu gaz către Finlanda, în timp ce țară a anunțat că se apropie de o cerere de integrare în NATO spune ziarul finlandez Iltalehti , citând surse anonime  conform cărora politicienii țării scandinave au fost avertizați de posibilă decizie a Moscovei.

Potrivit ziarului Iltalehti, politicienii au fost avertizați că Rusia ar putea întrerupe livrările de gaze vineri.

Finlanda nu intenționează să comenteze acest lucru în acest moment, dar așteaptă să vadă dacă alimentarea cu gaz este întreruptă. Dacă ar fi implementată, acest lucru ar cauza probleme majore pentru industria finlandeză și producția alimentară.

În trecut, în Finlanda s-a estimat că Rusia ar putea întrerupe livrările de gaz către Finlanda pe 23 mai, pentru că atunci următoarele facturi de gaz ar trebui plătite Rusiei. 

- Nu pot confirma datele în acest format. Se știe că, în general, în Europa se discută aprovizionarea cu gaze din Rusia către vest, a spus joi Ministrul Apărării Antti Kaikkonen.

Într-un interviu în direct acordat Parlamentului, Ville Tavio , președintele Grupului parlamentar de bază finlandez, a confirmat că președinții de partid și grupurile parlamentare au fost informați cu privire la diferite scenarii de represalii ale Rusiei.

"Ceea ce mă îngrijorează este răzbunarea Rusiei. Ar putea fi o contramăsură pentru intenția de a adera la NATO", a spus Harkimo.

Alte stiri din Externe

Ultima oră