Rusia avertizează asupra aderării Finlandei la NATO: "Helsinki trebuie să fie conștient de consecințele unei astfel de decizii"

12 Mai 2022
Rusia avertizează asupra aderării Finlandei la NATO: "Helsinki trebuie să fie conștient de consecințele unei astfel de decizii"

Dacă Finlanda va adera la NATO, Rusia va fi „obligată să ia măsuri reciproce de tehnică militară și de altă natură pentru a pune capăt amenințărilor la adresa securității sale naționale”, a declarat joi după-amiază, într-un comunicat, Ministerul rus de Externe, scrie Le Monde.

Dacă Finlanda va adera la NATO, Rusia va fi „obligată să ia măsuri reciproce de tehnică militară și de altă natură pentru a pune capăt amenințărilor la adresa securității sale naționale”, a declarat joi după-amiază, într-un comunicat, Ministerul rus de Externe.

Acuzând NATO că caută să creeze „un alt flanc pentru amenințarea militară împotriva țării noastre”, diplomația rusă a adăugat că „Helsinki trebuie să fie conștientă de responsabilitatea și de consecințele unei astfel de decizii”.

Pentru purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a vorbit presei, răspunsul Rusiei va depinde „de consecințele practice ale acestui proces, de avansul infrastructurii militare către granițele noastre”. „Toate acestea vor constitui elementele pentru o analiză specifică și pentru dezvoltarea măsurilor necesare pentru echilibrarea situației”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră