Care este cea mai fericită ţară din lume

20 Mar 2021 | scris de Istvan Deak
Care este cea mai fericită ţară din lume

Finlanda a ocupat pentru a patra oară la rând clasamentul celor mai fericite țări din lume în Raportul despre fericirea mondială, publicat vineri.

Raportul despre fericirea mondială este întocmit anual de către Divizia de soluții pentru dezvoltare durabilă a ONU.

El evaluează 149 de țări ale lumii și ia în considerare indicatori precum speranța de viață, sprijin social, corupție și altele. World Happiness Report a fost lansat pentru prima dată în 2012.

Islanda, Danemarca, Elveția, Olanda, Suedia, Germania, Norvegia, Noua Zeelandă și Austria sunt, de asemenea, printre cele mai fericite zece țări. Statele Unite se află pe locul 14, Marea Britanie este pe locul 18, Franța este pe locul 20.

Dintre țările din fosta URSS, Estonia și Lituania au cei mai buni indicatori – se află pe locul 28 și, respectiv, pe locul 29, Kîrgîzstanul pe locul 33, Letonia pe locul 34, Kazahstanul pe locul 36, Republica Moldova pe locul 49, Rusia pe locul 60, Tadjikistan la 62, Ucraina la 69, Georgia la 73.

Cele mai nefericite țări conform ONU sunt Zimbabwe (ultima) și Tanzania.

La nivel global, pandemia a cauzat 2 milioane de morţi în 2020, reprezentând o creştere cu aproape 4% în numărul anual de decese. Raportul menţionează totodată consecinţe economice şi din punctul de vedere al sănătăţii mintale.

România se clasează pe locul 46, după Kazakhstan și înaintea Kuweitului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră