Revărsare de ură la televiziunea rusă după scufundarea crucișătorului Moscova: „Kievul ar trebui șters de pe hartă"

15 Apr 2022
Revărsare de ură la televiziunea rusă după scufundarea crucișătorului Moscova: „Kievul ar trebui șters de pe hartă"

La postul de stat Russia-1 prezentatorii și comentatorii au cerut represalii aspre la adresa Ucrainei după scufundarea crucișatorului rus Moskva, scrie 7sur7.

Nava amiral rusă din Marea Neagră s-a scufundat joi. În timp ce Ucraina pretinde că a lovit nava cu rachete, Moscova continuă să nege oficial acest lucru. Potrivit Rusiei, nava s-a scufundat în urma unui incendiu accidental și a detonării muniției. În ciuda acestei versiuni oficiale, prezentatorii și analiștii canalului de stat Rusia-1 au cerut represalii împotriva Ucrainei.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale de specialistul rus în media Julia Davis arată o prezentatoare primind știri în direct despre scufundarea navei Moscova. „Chiar și faptul că există un atac asupra teritoriului nostru este un casus belli, un motiv absolut de război”, spune regizorul Vladimir Bortko, analist la postul public Rusia-1.

„Operațiunea specială din Ucraina s-a încheiat”, continuă prezentatorul. „S-a încheiat aseară când patria noastră a fost atacată. Moscova este un motiv absolut de război. Este sută la sută sigur. Este nava noastră amiral. Nu trebuie să ne gândim la nimic. Trebuie să existe un răspuns.”

Potrivit prezentatoarei, „operațiunea specială” s-a transformat deja într-un al treilea război mondial. „Dacă nu luptăm cu NATO, ne luptăm cel puțin cu infrastructura NATO și cu Statele Unite, care furnizează arme 24/7, pe calea ferată, prin Polonia. Ar trebui să ne gândim serios la distrugerea nodurilor de cale ferată și la refuzul liderilor străini care vor să ne viziteze. Lasă-i să stea acasă”, a strigat ea.

Vladimir Bortko merge și mai departe și consideră că capitala Ucrainei, Kiev, ar trebui ștearsă de pe hartă. „Asta este ceea ce trebuie să se întâmple. Putem răspunde într-un singur fel: aruncați o bombă peste el și s-a terminat”.

Într-un alt program de pe canal, un comentator nu ezită să facă apel la genocid. Potrivit lui, însăși ideea unei identități ucrainene trebuie ștearsă. „Ea a otrăvit viețile popoarelor slave timp de 100 de ani. În realitate, aceștia sunt ruși cărora li s-a spus că nu mai sunt ruși, ci ucraineni. Deși numele în sine este o insultă.”

„Această idee trebuie să fie complet ștearsă”, continuă el. „Va lua timp. Dar înainte să înceapă să facă asta și înainte să-și dea seama că trebuie să fie educați, trebuie să fie învinși convingător”, conchide el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră