Trump vorbește despre Al Treilea Război Mondial: Rusia este o ţară unde rachetele nucleare funcţionează! (VIDEO)

26 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Trump vorbește despre Al Treilea Război Mondial: Rusia este o ţară unde rachetele nucleare funcţionează! (VIDEO)

Potrivit lui Trump, înfrângerea ISIS este o prioritate mai mare decât a-l convinge pe președintele sirian Bashar al-Assad să demisioneze.

„Ar trebui să ne concentrăm pe ISIS. Nu pe Siria. Vom ajunge la al Treilea Război Mondial din cauza Siriei, dacă o ascultăm pe Hillary Clinton. Este o incompetentă! Nu ne mai luptăm cu Siria, luptăm cu Siria, Rusia şi Iran, ok? Rusia este o ţară nucleară, dar o ţară unde rachetele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte ţări care numai vorbesc", avertizează Trump.

De asemenea, el a pus sub semnul întrebării capacitatea rivalei sale de a negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce l-a criticat dur în perioada în care a fost şefă a diplomaţiei.

“Din nou, copiază punctele discursului cu Putin şi mizează pe temerile americanilor, refuzând în acelaşi timp să prezinte propriile planuri de a înfrânge ISIS sau să reducă suferinţa oamenilor din Siria”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Hillary Clinton, Jesse Lehrich, într-un comunicat.

Trump scade dramatic în sondaje

Interviul a fost acordat cu două săptămâni înainte de alegerile din 8 noiembrie, în condiţiile în care Trump este în scădere în sondaje. 

Potrivit celui mai recent sondaj, realizat de ABC News/Washington Post, diferența dintre Hillary Clinton și Donald Trump este una consistenă, mai ales în urma scandalurilor imense în care este implicat candidatul republicanilor.

Potrivit sondajului, candidata democraților are un avans în fața republicanului Donald Trump de 12 procente. Clinton este cotată cu o intenție de vot de 50%, iar Trump cu 38%.

Șefa de campanie a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a recunoscut că republicanul stă mai slab decât Hillary Clinton în sondajele de opinie.

Reprezentanta campaniei lui Trump a mai spus că democrații au cheltuit în septembrie 66 de milioane de dolari pe publicitate, dublu față de august, iar majoritatea spoturilor sunt negative, "reclame de hazna" cu intenția de a-l distruge ca persoană pe candidatul republican.

Cu toate acestea, Conway speră ca Trump să poată câștiga voturile electoratului indecis și să câștige pe 8 noiembrie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră