Putin a anunțat achiziția unei noi rachete de croazieră hipersonice care „nu cunoaște obstacole”

31 Iul 2022
Putin a anunțat achiziția unei noi rachete de croazieră hipersonice care „nu cunoaște obstacole”

Vladimir Putin a anunțat achiziția unei noi rachete de croazieră hipersonice capabile să răspundă „tuturor celor care decid să ne submineze suveranitatea și libertatea”, scrie BFMTV.

Flota rusă va achiziționa „în următoarele luni” o nouă rachetă de croazieră hipersonică Zircon care „nu cunoaște obstacole”, a anunțat duminică președintele Vladimir Putin, în plină ofensiva rusă în Ucraina.

Flota rusă „este capabilă să provoace un răspuns fulger tuturor celor care decid să ne submineze suveranitatea și libertatea”, a asigurat Vladimir Putin, în timpul unei parade navale la Sankt Petersburg (nord-vest), subliniind că echipamentul său militar „este supus îmbunătățirii continue".

El a citat în special „rachetele hipersonice ultramoderne Zircon care nu cunosc obstacole”. „Livrarea lor către forțele armate ruse va începe în lunile următoare”, a spus Vladimir Putin.

In teste din 2020

Cu o rază de acțiune maximă de aproximativ o mie de kilometri, rachetele de croazieră Zircon aparțin unei familii de arme noi dezvoltate de Rusia și pe care Vladimir Putin le descrie drept „invincibile”. Testele lor au fost efectuate din octombrie 2020.

Potrivit lui Vladimir Putin, fregata Amiral Gorchkov va fi prima navă rusească care va fi echipată cu aceste rachete, în timp ce zona de desfășurare a acestei nave va fi aleasă în funcție de „interesele de securitate ale Rusiei”.

„Patria este o noțiune sacră pentru noi toți, iar apărarea ei este o datorie și sensul vieții pentru fiecare dintre noi”, a adăugat maestrul Kremlinului.

Șase răniți într-un atac cu dronă

Vladimir Putin a supravegheat duminică parada navală de la Sankt Petersburg, care a reunit peste 40 de nave și submarine și aproximativ 3.500 de militari în această fostă capitală imperială cu ocazia Zilei Flotei Ruse, sărbătorită pe scară largă în întreaga lume.

La Sevastopol, în Crimeea anexată de Rusia, festivitățile au fost totuși anulate după un atac cu drone care a vizat personalul Flotei ruse de la Marea Neagră în această dimineață, rănind șase persoane .

Alte stiri din Externe

Ultima oră