Olanda prelungește până cel puțin pe 28 aprilie închiderea școlilor, după ce a anulat bacalaureatul pentru a-l înlocui cu notele din timpul anului

01 Apr 2020 | scris de A.V.
Olanda prelungește până cel puțin pe 28 aprilie închiderea școlilor, după ce a anulat bacalaureatul pentru a-l înlocui cu notele din timpul anului

Olanda a prelungit marţi cel puţin până la 28 aprilie măsurile de închidere a şcolilor, restaurantelor şi barurilor în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, scrie Les Echos.

Până în prezent, pandemia a făcut 1.039 de morţi în ţară, pentru cele peste 13.000 de persoane detectate ca infectate.

"Nu veţi fi surprinşi că am decis o prelungire a măsurilor până la 28 aprilie", a declarat premierul Mark Rutte.

Peste 4.700 de persoane contaminate au fost ori se află în continuare în spital, au informat marţi autorităţile olandeze.

Guvernul olandez a decis în urmă cu două săptămâni închiderea localurilor publice, printre care faimoasele "coffee shop"-uri unde este posibil să cumperi şi să consumi cannabis, precum şi sex-cluburile şi casele de toleranţă.

Ulterior, a hotărât să autorizeze vânzarea de cannabis pentru acasă, de teama de a nu lăsa locul comerţului ilegal.

Săptămâna trecută, interdicţia a fost extinsă la toate evenimentele publice, printre care campionatul de fotbal, până la 1 iunie.

Autorităţile olandeze nu au impus, totuşi, izolarea la domiciliu care este în vigoare în prezent în Italia, Spania, Franţa şi Belgia.

Mark Rutte a reiterat apelul său către populaţie de a rămâne la domiciliu şi le-a cerut olandezilor să evite grupurile în public sau acasă, fără a interzice însă acest lucru.

Transportul în comun funcţionează în continuare în principalele oraşe ale Olandei.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră