Fundația Regală Margareta a României organizează o amplă campanie de voluntariat

01 Apr 2020 | scris de A.V.
Fundația Regală Margareta a României organizează o amplă campanie de voluntariat

Fundația Regală Margareta a României organizează o amplă campanie de voluntariat pentru a facilita accesul la cumpărături, dar și pentru alte acțiuni logistice de ajutor a vârstnicilor singuri.

Toți cei care doresc să se implice se pot înscrie voluntari în unul din cele 14 orașe implicate în program, pentru a pregăti, zi de zi, pachetele cu cele necesare. Cu cât se implică mai multă lume, cu atât cumpărăturile necesare bătrânilor vor ajunge mai repede la destinații.

Acest demers face parte din acțiunea inițiată de Fundația Regală Margareta a României alături de Kaufland România și Glovo de a crea o linie telefonică specială care să deservească persoanele de peste 65 de ani și pe cele cu dizabilități în realizarea cumpărăturilor necesare, livrarea la domiciliu prin serviciu gratuit, precum și plata acestora numerar la primire (cei mai bătrâni nu au card). 

Cu scopul de a face accesibile cumpărăturile la domiciliu pentru vârstnicii singuri și persoanele care nu se pot deplasa și nu folosesc internetul, Fundația Regală Margareta a României se alătură acțiunii inițiate de Kaufland România și Glovo, pentru a le oferi posibilitatea să realizeze cumpărăturile necesare telefonic, cu plata ramburs.

Acest nou serviciu, creat special pentru a deservi persoanele de peste 65 de ani și pe cele cu dizabilități, le permite acum plasarea telefonică a comenzii printr-o linie dedicată, livrarea acesteia la domiciliu prin serviciu gratuit, precum și plata cumpărăturilor numerar la primire.

Astfel, la numărul de telefon 0720.00.95.95 (tarif normal), în intervalele luni-sâmbătă: 08:30- 21:30 și duminică: 08:30-20:00, pot fi plasate comenzi, la o distanță de maximum 6 km față de magazinele Kaufland implicate în acest program.

Echipe de voluntari ai Fundației Regale Margareta a României sunt mobilizate în 14 orașe și asigură pregătirea coșurilor de cumpărături pentru vârstnicii din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Ploiești, Oradea, Brăila, Galați și Pitești. Aceștia vor activa și pentru susținerea altor acțiuni umanitare în sprijinul vârstnicilor care nu mai au pe nimeni. Voluntarii se pot înscrie printr-un mesaj pe adresa voluntar@principesa.ro.

Cu implicarea voluntarilor, Fundația Regală Margareta a României răspunde astfel nevoilor actuale ale seniorilor din România și solicitărilor adresate de aceștia.

Totodată, Fundația continuă să le fie aproape pe perioada crizei prin diverse tipuri de ajutor, oferind noi facilități prin Telefonul Vârstnicului și prin rețeaua de servicii sociale susținută de Fondul Special pentru Bătrâni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră