O substanță chimică industrială a fost depistată în părul și pe mâinile lui Navalnîi, anunță oficialii din Omsk

21 Aug 2020 | scris de A.V.
O substanță chimică industrială a fost depistată în părul și pe mâinile lui Navalnîi, anunță oficialii din Omsk

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană unde Alexei Navalnîi este spitalizat au anunțat vineri după-masa că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile criticului Kremlinului, transmite Reuters.

Mai devreme, în cursul zilei, șeful spitalului din Omsk unde Navalnîi este tratat a declarat că urme ale unei substanțe chimice au fost depistate pe hainele și degetele bărbatului în vârstă de 44 de ani.

Navalnîi, un critic vocal al președintelui rus Vladimir Putin, este internat în condiție gravă după ce a băut ceai joi dimineața despre care apropiații săi afirmă că a fost otrăvit.

Un avion german a ajuns, vineri dimineață, în orașul siberian Omsk, pentru a-l transfera la un spital din Berlin pe opozantul rus Alexei Navalnîi, despre care se care că a fost otrăvit.

Medicii ruși nu vor, însă, să-l lase să plece și spun că mutarea i-ar pune viața în pericol. Kira Iarmiș, secretara de presă a lui Navalnîi, afirmă că se trage de timp până dispar urmele otrăvirii.

Medicul-șef al spitalului siberian a declarat că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică provocată de nivelul redus al glicemiei. Murahovski a adăugat că pe degetele și hainele opozantului rus au fost găsite urme desubstanțe chimice industriale.

Ministrul român de Externe spune că situația opozantului rus este ”profund îngrijorătoare”
 


UPDATE

Rusia a acceptat ca Navalnîi să fie transportat în Germania, pentru a primi îngrijiri medicale, anunță agenția de presă germană DPA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră