Iulia Skripal, fiica fostului spion rus otrăvit în Marea Britanie, a fost externată

10 Apr 2018
Iulia Skripal, fiica fostului spion rus otrăvit în Marea Britanie, a fost externată Galerie foto (3)

Iulia Skripal, fiica fostului agent dublu rus Serghei Skripal, a fost externată marţi din spitalul în care fusese internată după ce a fost găsită otrăvită, alături de tatăl său, la 4 martie, în localitatea Salisbury, anunţă SkyNews, citată de 7sur7.be.

Tânăra, care are 33 de ani, a reuşit să îşi revină după atacul cu gaz neurotoxic pe care Marea Britanie l-a atribuit Rusiei şi care a provocat cea mai gravă criză diplomatică dintre Rusia şi Occident de la Războiul Rece încoace.

Medicii care au îngrijit-o pe Iulia vor face declaraţii pentru presă în cursul zilei de marţi. Tatăl Iuliei, Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, se simte şi el mai bine, dar procesul de refacere este în cazul lui ceva mai greoi.

Rudele din Rusia ale familiei Skripal au cerut dovada că Iulia este sănătoasă şi a fost externată. Nepoata lui Serghei Skripal, Viktoria, a declarat, potrivit metro.co.uk, că a auzit veştile despre externare, dar că nu a văzut-o pe Iulia şi nici nu a primit vreun semn de la ea.

"A văzut-o cineva? Trebuie să ne lase să o vedem. Sunt un pic confuză. Aş vrea să o văd măcar un pic, să o fi văzut în momentul externării. Sincer, îmi e greu să cred asemenea vestea şi să o înţeleg. Cred că o să cred abia când o să o pot vedea, îmbrăţişa şi sta cu ea faţă în faţă. Nu am primit niciun apel telefonic şi nici altcineva din familie din partea ei", a declarat Viktoria, căreia i-a fost refuzată viza de intrare în Marea Britanie, săptămâna trecută, când a solicitat-o pentru a-i vizita pe cei doi Skripal.

CREDIT FOTO: 7sur7.be, metro.co.uk

Alte stiri din Externe

Ultima oră