Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, ar fi fost otrăvit. Acesta se află inconștient, în spital

20 Aug 2020 | scris de A.V.
Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, ar fi fost otrăvit. Acesta se află inconștient, în spital

Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, se află inconștient în spital, fiind suspect de otrăvire, a declarat purtătorul său de cuvânt, citat de BBC.

Cel mai cunoscut opozant al președintelui Vladimir Putin s-a simțit rău în timpul unui zbor, iar avionul a aterizat de urgență în Omsk, a scris Kira Iamiș pe Twitter.

Aceasta crede că Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță amestecată în ceaiul său.

„În această dimineață Navalnîi se întorcea la Moscova, de la Tomsk. În timpul zborului, s-a simțit rău. Avionul a aterizat de urgență în Omsk. Alexei este intoxicat cu otravă. Chiar acum mergem la spital. Noi suspectăm că Aleksei a fost otrăvit de ceva amestecat în ceaiul său. A fost singurul lucru pe care l-a băut de dimineață. În acest moment Aleksei este inconștient”, a scris Kira Iamiș pe Twitter.

Agenția rusă de presă TASS a transmis că Spitalul de Urgență din Omsk a confirmat internarea lui Navalnîi într-o stare gravă.

Aleksei Navalnîi (44), avocat şi activist anticorupţie, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră