Nepoata lui Marie Le Pen se retrage temporar din viaţa politică

10 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Nepoata lui Marie Le Pen se retrage temporar din viaţa politică

Deputata de Vaucluse Marion Maréchal-Le Pen, nepoata conducătoarei partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a anunțat marți că a decis să se retragă temporar din viața politică.

Marion anunţă într-o scrisoare adresată cotidianului Dauphine Libere, că nu intenţionează să mai candideze pentru un nou mandate şi că doreşte să părăsească funcţia de preşedinte al grupului FN din regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur (PACA), din motive personale, scrie Le Figaro.

"Nu renunț definitiv la lupta politică.  Nu aș putea să rămân indiferentă în fața suferinței compatrioților mei", a spus tânăra, de 27 de ani, cotidianului Dauphiné Libéré, fără să specifice cât timp va rămâne departe de politică.

Marion Maréchal-Le Pen, care în 2012 a devenit cea mai tânără deputată din Franța, renunță de asemenea și la mandatul de consilier în regiunea PACA, a detaliat Le Parisien.

Moștenitoarea politică a familiei Le Pen, mamă a unei fetițe, dorește "să-și schimbe viața" și să intre în lumea companiilor private.

Tânăra, licențiată în Drept, avansase și în urmă cu câteva luni ideea că nu intenționează să-și petreacă toată viața în politică, iar, potrivit aceleiași publicații, Marine Le Pen i-ar fi spus că îi respectă decizia deoarece știe "sacrificiile pe care le cere politica".

Conform Liberation, decizia lui Marion Maréchal-Le Pen ar fi motivată de dezacordul său față de linia "stângistă" în plan economic promovată de vicepreședintele FN, Florian Philippot.

Nepoata lui Le Pen întruchipa aripa cea mai conservatoare și catolică a FN și era mai apropiată de ideile politice ale bunicului său, fondatorul partidului Jean-Marie Le Pen, decât de cele ale mătușii sale, Marine Le Pen.

 

Jean-Marie Le Pen a apreciat marți ca o "dezertare" retragerea nepoatei sale, dacă nu este motivată de ceva "grav", și a spus că îl întristează că aceasta părăsește lupta.

"Marion reprezenta o speranță de viitor pentru mulți militanți și alegători ai Frontului Național. Sper că încă poate reflecta asupra deciziei sale. Dacă opinia mea încă înseamnă ceva pentru ea, îi spun: 'Nu, nu se părăsește linia Frontului', a arătat acesta, în ziarul Le Figaro.

Jean-Marie Le Pen, 88 de ani, a criticat de asemenea faptul că nepoata sa a decis să se retragă cu o lună înaintea alegerilor parlamentare prevăzute pentru 11 și 18 iunie.

"Ar fi trebuit să ia această decizie înainte sau să aștepte puțin, pentru că suntem în campanie electorală. Țara așteaptă verdictul urnelor. Faptul că una dintre protagonistele cele mai îndrăgite și admirate ale mișcării renunță în plină bătălie parlamentară poate avea consecințe teribile. Sper că ea le-a măsurat", a conchis acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră