NATO lucrează cu companiile de apărare pentru ca Ucraina să primească arme pe termen lung

04 Aug 2022
NATO lucrează cu companiile de apărare pentru ca Ucraina să primească arme pe termen lung

Membrii NATO lucrează îndeaproape cu companiile de apărare pentru a se asigura că Ucraina primește mai multe provizii de arme și echipamente care să fie pregătite pentru războiul pe termen lung în războiul său cu Rusia, a declarat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg într-un interviu pentru Reuters

Membrii NATO lucrează îndeaproape cu companiile de apărare pentru a se asigura că Ucraina primește mai multe provizii de arme și echipamente care să fie pregătite pentru războiul pe termen lung cu Rusia, a declarat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

„Oferim mult sprijin, dar trebuie să facem și mai mult și să fim pregătiți pentru termen lung”, a declarat Stoltenberg pentru Reuters într-un interviu.

„Prin urmare, suntem, de asemenea, în contact strâns și lucrăm îndeaproape cu industria de apărare pentru a produce mai mult și pentru a livra mai multe tipuri diferite de muniție, arme și capacități”, a spus el.

În ultimele luni, Statele Unite și alte țări occidentale au început să livreze în Ucraina sisteme de arme convenționale mai avansate, inclusiv sisteme de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată (HIMARS) care oferă o rază de acțiune mai mare și mai multă precizie.

Stoltenberg a spus într-un discurs în Norvegia, adresat activiștilor locali ai Partidului Laburist, joi, că invazia Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, a creat cel mai periculos moment pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial și că Rusiei nu i se poate permite sa câștige.

De asemenea, el l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că s-a implicat într-o retorică „nechibzuită și periculoasă” cu privire la potențiala utilizare a armelor nucleare.

Deși membrii NATO nu sunt implicați direct în război, NATO este strâns implicată în coordonarea răspunsului occidental la invazie.

Stoltenberg și-a reiterat poziția potrivit căreia războiul se va termina probabil numai după negocieri.

"Știm că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor. Știm, de asemenea, că rezultatul acestor negocieri va depinde în totalitate de puterea de pe câmpul de luptă", a spus el pentru Reuters.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră