Ministru de Externe: Nu tratați Italia ca pe o colonie de leproși

31 Mai 2020 | scris de A.A.
Ministru de Externe: Nu tratați Italia ca pe o colonie de leproși

Italia nu va accepta să fie tratată ca o colonie de leproși, a declarat ministrul de Externe, Luigi Di Maio, precizând că își va primi turiștii cu aceeași căldură și nu va accepta ca italienilor să nu le fie permisă călătoria în statele membre ale Uniunii Europene, anunță Reuters.

Marea majoritate a statelor europene au decis ridicarea cu precauție a restricțiilor, au redeschis granițele pentru călătoriile internaționale în locuri în care pandemia a putut fi gestionată cu succes. Italia anunță că din 15 iunie deschide sezonul turistic și-și așteaptă vizitatorii ca în fiecare an.

Cu toate acestea, anumite țări au precizat că nu vor permite ca absolut toți cetățenii UE să le intre în țară, mai ales cei care provin din regiuni grav afectate de numărul mare de infectați cu coronavirus. De exemplu, Grecia a anunțat că va fi vizitată de cetățenii din doar 29 de țări excluzându-i din star pe britanici, italieni și spanioli.

”Nu acceptăm să fim incluși în lista neagră”, a postat pe o rețea de socializare Di Maio, precizând că vor urma runde de negocieri pe acest subiect.

”Dacă cineva își imaginează că vom accepta să ne trateze ca pe niște leproși, le transmit că nu vom accepta niciodată această situație. Noi am avut întotdeauna o atitudine responsabilă și transparentă pe care ni le vom menține. Tocmai de aceea ne așteptăm să fim respectați”, adaugă Di Maio.

Italia se află pe locul trei mondial ca număr de decese de coronavirus cu peste 33.000 de cazuri și pe locul șase ca număr de infectați adunând 232.248 de cazuri.

Reprezentanții guvernului au declarat că de la 3 iunie se vor ridica noi restricții și se va permite reluarea călătoriilor între regiunile Italiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră