Tunel verde pentru turism între Marea Britanie și Portugalia

27 Mai 2020 | scris de A.A.
Tunel verde pentru turism între Marea Britanie și Portugalia

Marea Britanie și Portugalia au demarat discuțiile pentru lansarea unui tunel verde de călătorie între cele două țări astfel încât turiștii ar putea vizita țările fără a intra în cele două săptămâni de carantină, precizează Evening Standard.

Acest tunel ar permite britanicilor să evite carantina la întoarcerea în țară chiar dacă autoritățile impun obligativitatea celor două săptămâni din 8 iunie.

Surse oficiale au declarat reporterilor Reuters că discuțiile sunt în faza inițială și nu au fost clarificate măsurile ce se impun.

Regatul Unit furnizează cei mai mulți turiști către Portugalia. Doar în anul 2019, peste 16 milioane de vizitatori și-au petrecut vacanțele acolo, iar 20% dintre aceștia erau britanici.

Ministrul de Externe al Portugaliei a solicitat mai multe detalii legate de carantina obligatorie pe care o va impune Marea Britanie.

”Ținând cont de avantajele reciproce de care beneficiem, Ministerul de Externe este convins că va ajunge la o înțelegere în cel mai scurt timp pentru a permite efectuarea vacanțelor în Portugalia ținând cont de faptul că deja ne pregătim de sezonul estival”, a adăugat ministrul.

Economia Portugaliei se bazează în mare măsură pe veniturile din turism, acestea reprezentând 15% din PIB-ul țării, stațiunile de vară și celebrele orașe Lisabona și Porto fiind preferatele turiștilor.

La începutul lunii, autoritățile portugheze au anunțat că vor deschide plajele pentru turiștii interni din 6 iunie și vor impune noi măsuri de distanțare.

Aceste tuneluri verzi pentru turism sunt cele care vor redeschide sectorul atât de grav lovit de pandemiei. Grecia și Italia se pregătesc deja și au deschis granițele, prima chiar a anunțat redeschiderea turismului din 15 iunie.

Fiecare țară aplică noi metode de a atrage turiștii de la suportarea cheltuielilor cu bilete de transport, până la oferte comerciale din ce în ce mai atractive.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră