Mike Pence: ”Vrem ca niciun american să nu-şi facă probleme în legătură cu testarea sau tratamentul”

03 Apr 2020 | scris de A.A.
Mike Pence: ”Vrem ca niciun american să nu-şi facă probleme în legătură cu testarea sau tratamentul”

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă milioane de americani o reprezintă lipsa unei asigurări medicale. În contextul pandemiei și a răspândirii cu o viteză uluitoare în SUA, vicepreşedintele american Mike Pence a declarat joi noapte că americanii nu ar trebui să plătească pentru vreun tratament împotriva noului tip de coronavirus, informează vineri dpa.

"Vrem ca niciun american să nu-şi facă probleme în legătură cu testarea sau tratamentul" împotriva COVID-19, a spus Pence, de la Casa Albă.

Preşedintele american Donald Trump a însărcinat celula de criză de la Casa Albă pentru combaterea COVID-19 cu găsirea tuturor mijloace care să-i permită guvernului să plătească pentru tratamentul a circa 30 de milioane de americani care nu au asigurare medicală. Celula de criză lucrează la propunerea lui Trump de a folosi fondul dedicat luptei împotriva noului tip de coronavirus pentru a plăti direct spitalele.

SUA sunt cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus în ceea ce priveşte numărul de infectări, peste 245.000 de cazuri confirmate și în lipsa unor măsuri drastice de distanțare socială, numărul de imbolnăviri va continua să crească, conform graficelor și simulărilor transmise de specialiști.

Alte stiri din Externe

Ultima oră