Coronavirus în SUA: numărul estimat al deceselor poate ajunge la 240.000

01 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în SUA: numărul estimat al deceselor poate ajunge la 240.000

O simulare utilizată de Casa Albă privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA ar ajunge la un număr cuprins între 100.000 şi 240.000, transmite miercuri dpa, preluată de AGERPRES.

Modelul, prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Albă, arată o scădere masivă faţă de estimările iniţiale care avansau numărul de 1,5 milioane de decese. Noua simulare ţine cont de măsurile adoptate de autorităţile americane pentru limitarea propagării noului coronavirus, printre care distanţarea socială.

''Suntem convinşi că scăderea va fi înşelătoare. Vom continua să vedem creşteri, dar nu ne putem lăsa descurajaţi de asta'', a spus şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase şi Alergii american, Anthony Fauci.

În urmă cu trei zile, Fauci avertizase că SUA vor ajunge să aibă câteva milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de epidemia COVID-19 în această ţară ar putea depăşi 100.000.

Anthony Fauci, care este consilier al preşedintelui Donald Trump pe tema coronavirusului, a declarat pentru postul de televiziune CNN că actuala capacitate de testare în SUA pentru virusul SARS-CoV-2 este relativ slabă.

În SUA există deja confirmate 188.172 de cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor legate de această epidemie a ajuns la 3.873, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră