Gabriela Firea: se amână cu câteva zile începerea testării bucureștenilor

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Gabriela Firea: se amână cu câteva zile începerea testării bucureștenilor

Testarea bucureștenilor se amână. Testarea programată să înceapă pe 30 martie, conform declarațiilor autorităților. a fost amânată cu câteva zile.

Această testare ar avea ca rezultat realizarea unui studiu despre gradul de răspândire a noului coronavirus la nivelul Bucureștiului și a zonelor limitrofe și ar crea posibilitatea izolării posibilelor focare astfel împiedicând răspândirea în masă.

Testarea celor 10.500 de bucureșteni va începe cu o întârziere de câteva zile, deoarece testele comandate nu au ajuns încă, a declarat primarul Gabriela Firea, pentru HotNews.ro. În acest moment se lucrează la lista de persoane care vor fi testate, a mai spus primarul general.

”Având în vedere opoziția unor decidenți la adresa proiectului nostru din București inițiat de Institutul Matei Balș și susținut logistic de Primăria Capitalei și primăriile de sector, suntem în perioada de reorganizare în interiorul grupului de inițiativa și suport. Am comandat testele. Din păcate, ajung în țară mai târziu decât am crezut pentru că fac astfel de comenzi toate țările. Dar, cu siguranță vor veni în câteva zile: atât cele de anticorpi, cât și cele de antigeni. Este pregătit personalul, se lucrează la eșantion, la lista de persoane care vor fi testate și vom comunica la final rezultatul”, a declarat Gabriela Firea pentru HotNews.ro.

Proiectul este derulat de Institutul Matei Balș - inițiator și coordonator, Institutul pentru Sănătate Publică - stabilirea eșantionului reprezentativ pentru screening, Primăria Capitalei și Primăriile de Sector. Prin intermediul unui comunicat oficial, INS s-a retras din proiect.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră