Probabil cea mai tânără victimă a noului coronavirus din întreaga lume. Un bebeluş din SUA

02 Apr 2020 | scris de I.D.
Probabil cea mai tânără victimă a noului coronavirus din întreaga lume. Un bebeluş din SUA

Un bebeluş de numai 6 săptămâni a murit în urma infectării cu noul coronavirus în Connecticut, devenind una dintre cele mai tinere persoane cunoscute până acum care moare în urma complicaţiilor provocate de COVID-19, a anunţat guvernatorul statului, citat de 7sur7.be.

"Testele au confirmat marţi seara că bebeluşul era pozitiv la COVID-19. Este sfâşietor. Credem că este una dintre cele mai tinere persoane din lume care moare din cauza COVID-19", a spus guvernatorul Ned Lamont.

Bebeluşul, originar din Hartford, a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu a putut fi reanimat.

Autorităţile din Illinois anunţaseră sâmbătă moartea la Chicago a unui copil de 9 luni, care atunci era cea mai tânără victimă a noului coronavirus în Statele Unite.

Maladia COVID-19, care a ucis deja peste 4.500 de persoane în SUA şi peste 46.000 în lume, este de obicei cunoscută pentru cruţarea copiilor, iar victimele tinere sunt rare.

Connecticut, chiar dacă mai puţin afectat decât New York, care are peste 83.000 de cazuri, avea miercuri peste 3.500 de cazuri de infectare şi 85 de morţi.

Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 200.000 de cazuri de coronavirus înregistrate, potrivit bilanţului anunţat de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

Pandemia a făcut cel puţin 4.476 de morţi această ţară având cel mai mare număr de cazuri de infecţie declarate (203.608).

Statul New York este epicentrul pandemiei americane, cu aproape 1.900 de morţi, potrivit guvernatorului Andrew Cuomo.

Pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, peste 80% dintre americani au fost rugaţi să stea acasă.

Casa Albă a estimat că boala ar putea face între 100.000 şi 240.000 de morţi dacă restricţiile actuale sunt respectate, faţă de 1,5 până la 2,2 milioane, fără nicio măsură luată.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră