Joe Biden a declarat că lipsa sa de popularitate se datorează faptului că americanii au probleme de sănătate mintală

19 Iun 2022
Joe Biden a declarat că lipsa sa de popularitate se datorează faptului că americanii au probleme de sănătate mintală

Popularitatea lui Joe Biden este în scădere constantă, ratingul său de aprobare publică a scăzut la 39%, mai mic decât în ​​vremurile cele mai proaste ale președintelui Carter. Dar Joe Biden nu se simte responsabil pentru nemulțumirea americanilor. Într-un interviu acordat Associated Press, el a susținut că gestionarea greșită a pandemiei de către președintele Trump i-a deprimat atât de mult pe americani încât el este cel care suferă – pe nedrept – de pe urma ei, scrie The Hill

Gradul de aprobare al președintelui Biden a scăzut la 39 la sută, potrivit  unui nou sondaj USA TODAY-Suffolk , marcând un alt sondaj sumbru pentru președinte pe fondul inflației ridicate și al prețurilor la gaze în creștere.

Sondajul, care a fost publicat vineri, a arătat, de asemenea, că 47% dintre respondenți dezaprobă „puternic” performanța sa în funcția de președinte, ceea ce este în creștere față de 44% care au dezaprobat ferm într-un sondaj din februarie.

Doar 16% dintre respondenți aprobă „cu tărie” performanțele sale, potrivit sondajului publicat vineri. Șaptezeci și unu la sută dintre americanii chestionați au spus că SUA sunt „pe drumul greșit” și doar 16 la sută au considerat că se îndreaptă în direcția corectă.

Biden a atins un nivel de aprobare sub 40 la sută în alte câteva sondaje recente, inclusiv într -un sondaj Reuters-Ipsos  publicat săptămâna aceasta și  săptămâna trecută într-un sondaj Morning Consult , care era un minim istoric la momentul respectiv în acel sondaj.

Sondajele au arătat, de asemenea, că ratingul de aprobare al lui Biden a  scăzut pentru a treia săptămână consecutivă în  această săptămână, ceea ce indică o lună grea pentru președinte, care se confruntă cu costurile în creștere.

Biden, într-un interviu acordat joi pentru The Associated Press, a abordat starea de spirit amară a publicului pe fondul inflației ridicate, ca urmare a deciziei Rezervei Federale de a crește ratele dobânzilor în cel mai rapid ritm din aproape 30 de ani.

„Oamenii sunt cu adevărat, foarte dezamăgiți”, a spus Biden.

"Ei bine, cred că paradoxul este, o parte din el este, cred că, eșecul ultimei administrații de a acționa împotriva COVID a avut un impact profund asupra numărului de oameni care au avut COVID și a numărului de oameni care au murit. Acum iată   [..] oamenii sunt cu adevărat, foarte dezamăgiți. Sunt cu adevărat jos. Nevoia lor de sănătate mintală în America a crescut vertiginos pentru că oamenii au văzut totul în negru. Tot ce conta era supărarea. Dar cea mai mare parte este o consecință a ceea ce se întâmplă, ceea ce s-a întâmplat este o consecință a crizei COVID. 

Oamenii și-au pierdut locul de muncă. Oamenii nu au slujba lor. Și apoi, aveau să se întoarcă la muncă? Școlile au fost închise. Gândește-te la asta. Cred că subestimăm foarte mult acest lucru. "

Președintele se îndreaptă către mandatul mediu, confruntându-se cu inflația în creștere, precum și cu invazia în curs de desfășurare a Ucrainei de către Rusia, mai multe crime recente prin împușcături în masă și o decizie în așteptare a Curții Supreme.

Cel mai recent sondaj USA TODAY-Suffolk a fost efectuat în perioada 12-15 iunie și la un total de 1.000 de respondenți. Marja de eroare în sondaj a fost de 3,1 puncte procentuale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră