Joe Biden a căzut de pe bicicletă în timp ce staționa

18 Iun 2022
Joe Biden a căzut de pe bicicletă în timp ce staționa Galerie foto (2)

Președintele american Joe Biden a căzut de pe bicicletă sâmbătă dimineață în timp ce se plimba pe lângă casa lui din Rehoboth Beach, Delaware, screi AFP citata de TVACanada

Președintele american Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a căzut de pe bicicleta care staționa sâmbătă dimineața în Delaware, unde își petrece weekendul, dar s-a ridicat repede și a spus că este „bine”.

În timpul unei plimbări cu bicicleta în Rehoboth Beach, un orășel de pe litoral în care își petrece regulat weekendul în vila sa de pe malul oceanului, președintele a căzut în jurul orei 9:40, potrivit unui jurnalistdin grupul prezidențial.

Biden a vrut să se oprească pentru a vorbi cu trecătorii și reporterii care îl așteptau, dar a spus că a avut dificultăți în a-și disloca piciorul de pe pedală. A căzut în lateral, în timp ce bicicleta i-a fost imobilizată, potrivit unui videoclip al jurnalistului.

A fost imediat înconjurat de membrii securității sale, dar s-a ridicat repede în picioare.Întrebat despre starea lui, el a răspuns: „Sunt bine”.

Președintele a purtat pantaloni scurți, adidași albaștri, cască de bicicletă și mănuși. Nu au fost vizibile urme vizibile ale căderii, precum zgârieturi, potrivit jurnalistului.

Apoi a discutat scurt cu trecătorii şi cu jurnaliştii, s-a întors pe bicicletă şi a plecat aproximativ 5 minute mai târziu.

Președintele american a fost însoțit de soția sa, Jill Biden, care nu a asistat la scena

Sănătatea tuturor președinților americani este atent analizată, dar în special cea a lui Joe Biden, din cauza vârstei sale înaintate.

În noiembrie 2020, Biden, deja ales, dar nu încă președinte, și-a fracturat piciorul în timp ce se juca cu unul dintre cei doi câini ciobanești germani ai săi.

Un an mai târziu, în noiembrie 2021, medicul său a subliniat în timpul unui control de sănătate că Biden era „în stare bună de sănătate”,  "viguros” și „apt” pentru a-și îndeplini funcția.

Alte stiri din Externe

Ultima oră