Încă o tragedie în Italia. Cel puţin unsprezece morţi în urma unei viituri în Parcul Naţional Pollino din Calabria

21 Aug 2018
Încă o tragedie în Italia. Cel puţin unsprezece morţi în urma unei viituri în Parcul Naţional Pollino din Calabria Galerie foto (2)

Cel puţin unsprezece excursionişti au murit în sudul Italiei, în urma unor inundaţii provocate de ploi puternice, în Parcul Naţional Pollino, în Calabria, a anunţat Protecţia Civilă, relatează tgcom24.mediaset.it şi Reuters, preluată de News.ro. Această nouă tragedie vine la câteva zile după ce în Italia a fost doliu naţional pentru victimele de la Genova, unde o parte dintr-un viaduct s-a prăbuşit, ucigând cel puţin 43 de persoane.

Autorităţile române nu au fost notificate până la acest moment privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de inundaţii, a precizat, marţi dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Alte 18 persoane care se aflau în cheiurile Raganello au fost salvate, iar şase dintre ele erau rănite, a precizat Protecţia civilă.

Răniţii aflaţi în stare gravă au fost transportaţi cu elicopterul la spitale din Cosenza.

Cheiurile Raganello, în apropiere de Civita, sunt un loc de drumeţie frecventat.

În contextul în care unii turişti nu şi-au semnalat prezenţa în regiune şi nu apelează la ghizi, este dificil ca autorităţile să stabilească numărul persoanelor date dispărute.

viewscnt
CREDIT FOTO: tgcom24.mediaset.it

Alte stiri din Externe

Ultima oră