Bază de date cu persoanele date dispărute în urma incendiilor din Grecia

25 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Bază de date cu persoanele date dispărute în urma incendiilor din Grecia Galerie foto (2)

Pompierii continuă miercuri să caute persoane blocate în case sau maşini carbonizate în împrejurimile staţiunilor balneare Mati şi Rafina, la est de Atena, devastate de incendii soldate cu 79 de morţi şi 187 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ oficial. Bilanțul ar putea să fie și mai tragic, căci zeci de oameni sunt încă dați dispăruți.

Catalogat drept o ”tragedie naţională” de presa elenă, dezastrul a avut loc luni după-amiaza, după ce incendiul a izbucnit pe muntele din apropierea regiunii Pendeli şi a fost alimentat de rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, răspândindu-se rapid şi invadând Mati, la 40 de kilometri Atena, şi arzând sute de locuinţe.

În plus, în regiune lucrează muncitori asiatici care s-ar putea să nici nu figureze în registrele oficiale ale autorităților elene. "O apocalipsă" scrie ziarul atenian cu cel mai mare tiraj Ta Nea, citat de Deutsche Welle. Un tânăr povestește la televiziunea Alpha cât de norocos a fost: "Flăcările aproape că m-au cuprins lângă port. Nu mai știam ce să fac și am sărit pur și simplu în apă. Din fericirie, la ceva timp a trecut pe acolo o barcă de salvare…"

Incendiile de vegetație sunt des întâlnite în Grecia, în lunile căldutoase și secetoase de vară. Cu toate acestea, icele de acum ar fi fost provocate de hoți care jefuiau case de vacanțe nelocuite. Asta e una dintre ipoteze, ceea ce a dus și la deschiderea unei anchete penale.
Un grup de cetățeni greci a creat o bază de date cu fotografii și nume ale persoanelor date dispărute ca urmare a incendiilor catastrofale de luni.

Copii, adolescenți, oameni maturi. Zâmbete. Selfie-uri și zâmbete. Viață. Fericire. Speranțe. Dragoste. Multă dragoste. Familii. Și, brusc, fum. Mult fum. Niște nume pe o listă. Nume de dispăruți. Cel mai probabil, vieți făcute scrum. Asta veți găsi în această bază de date.

BAZA DE DATE POATE FI CONSULTATĂ AICI.

CREDIT FOTO: Greek Reporter

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră