În Olanda se închid barurile şi restaurantele. Ţara are a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europa

14 Oct 2020 | scris de A. V.
În Olanda se închid barurile şi restaurantele. Ţara are a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europa

Olanda va închide de miercuri, 14 octombrie, toate barurile şi restaurantele. Masca devine obligatorie în toate spaţiile închise, pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani.

În ultimele 14 zile, Olanda a înregistrat a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Olanda va închide de miercuri, 14 octombrie, toate barurile şi restaurantele, în încercarea de a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi premierul Mark Rutte, relatează Le Figaro.
 
După luni întregi în care s-a opus măsurii de purtare a măştii, Mark Rutte a decis ca aceasta să devină obligatorie în toate spaţiile închise, pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani.
 
Vânzarea alcoolului va fi interzisă şi după ora 20:00 (18:00 GMT), cu scopul de a reduce interacţiunile sociale care au dus la o creştere a cazurilor Covid-19, potrivit premierului, care a clarificat că aceste măsuri vor intra în vigoare miercuri.
 
”Intrăm într-o izolare parţială. O să doară, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi,” a spus premierul Olandei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră