Croația reintroduce restricții de luni. Evenimente private cu cel mult 20 de persoane, clienți doar în spații deschise la cafenele și baruri

22 Aug 2020 | scris de A.V.
Croația reintroduce restricții de luni. Evenimente private cu cel mult 20 de persoane, clienți doar în spații deschise la cafenele și baruri

Croaţia a anunţat sâmbătă că va reintroduce unele restricţii pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, informează dpa, preluată de agerpres.ro.

Autorităţile de la Zagreb au raportat încă 306 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În prezent în Croaţia sunt 2.052 de cazuri active ale acestei infecţii, iar 6.868 de persoane se află la izolare.

În vederea scăderii numărului de noi infectări, guvernul croat a impus o serie de măsuri care vor intra în vigoare luni, 24 august, pentru cel puţin 14 zile.

Cafenelele şi barurile vor putea primi clienţi doar în spaţii deschise, la nunţi şi înmormântări vor putea participa cel mult 50 de persoane, iar la alte evenimente private cel mult 20 de oameni.

Postul de radio şi televiziune public croat HRT a relatat anterior că turiştii din ţările care au declarat Croaţia 'nesigură' îşi strâng bagajele pentru a evita carantina la revenirea în statele de origine şi că au fost anulate numeroase rezervări la hoteluri.

Turismul este sectorul cel mai important din economia Croaţiei, contribuind cu peste 20% la venitul naţional al ţării. 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră