Patronii restaurantelor protestează miercuri: „Trebuie făcut transferul clienților de pe terase în interior”

18 Aug 2020
Patronii restaurantelor protestează miercuri: „Trebuie făcut transferul clienților de pe terase în interior”

Patronii de restaurante şi terase spun că în lunile următoare, o bună parte a afacerilor din acest domeniu s-ar putea închide. Avertismentul vine în contextul în care în prezent, sunt deschise doar terasele, relatează europafm.ro.

Dacă vremea este bună, acestea ar mai putea funcţiona cel mult două luni. Din acest motiv, membrii Organizaţiei Patronale HORA vor organiza miercuri un protest.

Miercuri, între orele 17-18, prin prezența angajaților în fața unităților în care lucrează, vor avea postere prin care își exprimă sentimentul față de acest tratament incorect la care sunt supuși.

”Considerăm că este momentul, înainte de venirea frigului, ca transferul clienților să se facă de pe terase în interior. Încasările de pe terase, comparativ cu anul trecut, sunt de până la -65%”, spune Daniel Mischie, președintele HORA.

România este singura ţara din Uniunea Europeană unde resturantele nu au fost deschise în tot acest timp. Pe de altă parte, admit cei din domeniu, sunt şi regiuni unde s-a revenit asupra deciziei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră