Grupul de mercenari Wagner a fost desfășurat în estul Ucrainei, spune Marea Britanie

29 Mar 2022
Grupul de mercenari Wagner a fost desfășurat în estul Ucrainei, spune Marea Britanie

Mercenari ruși din grupul Wagner s-au desfășurat în estul Ucrainei, a declarat luni, 28 martie, Ministerul britanic al Apărării, care estimează că peste 1.000 de luptători ai companiei paramilitare ar putea fi aduși să lupte în țară, scrie SkyNews

 „Compania militară privată rusă, Grupul Wagner, a fost desfășurată în estul Ucrainei, a scris Ministerul pe twitter

„Se așteaptă să desfășoare peste 1.000 de mercenari, inclusiv lideri seniori ai organizației, pentru a întreprinde operațiuni de luptă.

„Din cauza pierderilor grele și a unei invazii în mare măsură blocate, Rusia a fost foarte probabil forțată să modifice prioritățile personalului Wagner pentru Ucraina, în detrimentul operațiunilor din Africa și Siria”.

La începutul războiului, The Times a raportat că peste 400 de mercenari din grup au fost trimiși la Kiev pentru a-l asasina pe președintele Zelensky.

Grupul Wagner este privat, dar managementul și operațiunile sale sunt „profund interconectate” cu comunitatea militară și de informații a Rusiei, potrivit Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

Grupul a fost fondat de Dmitri Utkin - un fost soldat rus împodobit cu tatuaje naziste”, potrivit UE.

Se spune că a fost numit după Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Hitler.

Aparenta desfășurare în estul Ucrainei pare să se coreleze cu declarația Moscovei de săptămâna trecută, potrivit căreia acum își va „concentra eforturile de bază” pe „eliberarea” regiunii Donbas.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră