Garderoba foarte scumpă a lui François Fillon. Cine i-a plătit costumele candidatului la Preşedinţia Franţei?

13 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Garderoba foarte scumpă a lui François Fillon. Cine i-a plătit costumele candidatului la Preşedinţia Franţei?

Cine i-a plătit costumule lui François Fillon? Iată întrebarea care se pune după ce ziarul Le Journal du Dimanche a publicat o amplă anchetă despre cumpărăturile făcute din 2012 încoace candidatului conservator la prezidenţiale.

François Fillon a primit "cadou" haine - mai ales costume de mare lux - în valoare de peste 48 de mii de euro, din care 35 de mii cash.

Garderoba nu a fost plătită din buzunarul candidatului conservator la prezidenţiale, ci de un "prieten generos", precizează Le Journal du Dimanche.

La două săptămâni după declanşarea scandalului legat de presupusele locuri de muncă fictive ale soţiei sale Penelope, Penelopegate, respectivul prieten al lui Fillon, care a dorit să rămână anonim, spune în paginile publicaţiei citate că i-a plătit candidatului două costume în valoare de 13 mii de euro.

Francois Fillon a confirmat duminică-seară că a primit din partea "unui prieten" costume de lux în valoare de câteva mii de euro.

"Un prieten mi-a oferit niște costume în februarie. Și ce?", a declarat Francois Fillon într-un interviu acordat pentru ediția de luni a cotidianului Les Echos. "Observ că viața mea privată face obiectul unor anchete în toate sensurile și că acest tratament mi-este rezervat numai mie", a adăugat el. "Nu știu cine vrea să-mi facă rău", a mai spus reprezentantul dreptei.

În ediția sa de duminică, săptămânalul Le Journal de Dimanche (JDD) a dezvăluit că un apropiat al lui Fillon a semnat pe 20 februarie un cec în valoare de 13.000 de euro pentru plata a două costume livrate de Arnys, firmă producătoare de vestimentație de lux. "Am plătit la cererea lui Francois Fillon", a declarat pentru JDD acest "prieten generos".

Aceeași publicație susține că informația a fost confirmată și de persoane din anturajul lui Fillon, care însă ar fi apreciat că nu este nimic anormal în gestul său. În plus, înaintea plății celor 13.000 de euro, aceeași societate ar fi primit cash tot în contul unor produse cumpărate de Fillon suma de 35.500 de euro.

În legătură cu acest aspect, colaboratorii lui Francois Fillon, la solicitarea JDD, au declarat că este "complet extravagant" să susții că "unele costume au fost plătite cu bani-gheață".

Alte stiri din Externe

Ultima oră