Franţa: Emanuel Macron şi-a preluat mandatul de preşedinte

14 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Franţa: Emanuel Macron şi-a preluat mandatul de preşedinte

Emmanuel Macron şi-a preluat oficial duminică mandatul de preşedinte al Franţei, pe fondul unor măsuri de securitate sporită la Paris, relatează itv.com.

Într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Elysee, Macron a vorbit în faţa unei audienţe de 300 de persoane, spunând că va face tot ce este necesar pentru a combate terorismul şi autoritarismul şi pentru a rezolva problema mondială a migraţiei.

Securitatea la palat a fost întărită înainte de ceremonie. Macron a preluat mandatul de la fostul preşedinte Francois Hollande, devenind cel mai tănăr lider al Franţei de la Napoleon încoace. Înainte de ceremonie, cei doi au avut o discuţie tete-a tete despre problemele cele mai sensibile cu care se confruntă Franţa.

Prezentă la ceremonie, soţia lui Macron, Brigitte Trogneux, a fost îmbrăcată într-o costum bleu, realizat de designerul francez Nicolas Ghesquiere pentru Loius Vutton, ţinuta noii Prime fiind împrumutată de celebra casă de modă. Noul preşedinte francez a purtat a purtat la ceremonia de învestire un costum pe care a dat 450 de euro, o sumă modestă, conform Reuters.

Brigitte s-a pozat cu Macron în faţa Palatului Elysee, după plecarea lui Hollande. Cuplul prezidenţial va locui pe perioada mandatului la Palatul Elysee, conform belfasttelegraph.co.uk.

După ceremonia de la Elysee, Macron va merge la Mormântul soldatului necunoscut de la Arcul de Truimf, o tradiţie respectată de toţi preşedinţii din istoria modernă a Franţei. De asemenea, el se va întâlni cu primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Emanuel Macron va anunţa luni numele premierului.

sursa foto: itv.com

Alte stiri din Externe

Ultima oră