Fostul preşedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, a murit în sala de proces. A fost dezvăluită cauza decesului

18 Iun 2019 | scris de M.C.
Fostul preşedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, a murit în sala de proces. A fost dezvăluită cauza decesului

Fostul preşedinte egiptean Mohammed Morsi a decedat luni, după o audiere în faţa tribunalului din Cairo. Morsi, provenit din rândurile Fraţilor Musulmani, era în detenţie din iulie 2013.

Morsi se adresa instanţei în momentul în care s-a prăbuşit. A fost transportat la spital, unde a decedat.

"A vorbit în faţa judecătorului timp de câteva minute, apoi şi-a pierdut cunoştinţa. L-am transportat rapid la spital, unde a murit mai târziu", a declarat o sursă judiciară.

Mohammed Morsi, primul preşedinte ales democratic în istoria modernă a Egiptului, a fost demis de armată la mijlocul lui 2013, în cursul unor proteste de masă.

Morsi, în vârstă de 67 de ani, ispăşea o pedeapsă de 20 de ani de detenţie pentru incitare la violenţă împotriva manifestanţilor în 2012, în scurtul său mandat de un an, şi o condamnare pe viaţă pentru spionaj în favoarea Iranului, Qatarului şi a mişcării palestiniene Hamas.

El a fost înmormântat marţi la Cairo, în cartierul estic Medinat Nasr, în prezenţa familiei, iar rugăciunea funebră a fost ţinută la spitalul închisorii Tora, unde a fost pronunţat decesul.

Televiziunea de stat egipteană a anunţat că fostul preşedinte a decedat subit în urma unei crize cardiace.

Potrivit anturajului său, fostul preşedinte suferea de diabet şi hipertensiune.

Imediat după anunţul decesului au şi apărut polemicile pe marginea acestui subiect, mai ales în privinţa condiţiilor de detenţie din închisoare. La precedenta audiere, de la 7 mai, Morsi declarase că viaţa sa este în pericol, din cauza stării sale de sănătate precare.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră