Donald Trump RECUNOAŞTE că a fost la Moscova, în 2013

27 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Donald Trump RECUNOAŞTE că a fost la Moscova, în 2013 Galerie foto (2)

Agenţia Bloomberg a intrat în posesia unor documente conform cârora preşedintele american Donald Trump şi-a petrecut o noapte la Moscova în 2013, când a venit în capitala rusă pentru concursul "Miss Univers". O ştire care încinge din nou spiritele la Washington, în contextul în care în presa americană apăruseră anterior informaţii despre comportamentul inadecvat al lui Trump în timpul acelei deplasări.

Cotidianul The New York Times a afirmat că Rusia ar avea imagini video compromiţătoare cu Trump făcând sex cu prostituate la Moscova, în 2013.

Trump a confirmat acum că a petrecut o noapte la Moscova, în ajunul concursului Miss Univers 2013, declarând pentru emisiunea "Fox and friends", de la postul de televiziune Fox News, că nu a afirmat niciodată contrariul, scrie CNN.

El a mărturisit că a rămas o noapte în capitala rusă înaintea concursului. Dar, potrivit presei americane, el ar fi declarat anterior că nu a rămas o noapte în Rusia. Printre altele, informaţia a fost dezminţită de două ori de Trump în discuţiile cu fostul şef al Federal Bureau of Information (FBI), James Comey, care a investigat legăturile lui Trump cu Rusia. Donald Trump l-a concediat pe Comey la 9 mai 2017.

Între timp, Bloomberg a găsit dovezi ale prezenţei actualului preşedinte american la Moscova.

Cei de la Bloomberg au obţinut date de la firma FlightAware, din care reiese că deplasarea la Moscova a început în seara de joi, 7 noiembrie 2013. Trump a pornit din Carolina de Nord, unde venise la aniversarea unui prieten.

Datele de zbor indică faptul că avionul personal al lui Trump a revenit la New York în aceeaşi noapte, dar la bordul aparatului nu se afla şi Trump. La Moscova, el a zburat cu un Bombardier Global 5000, care aparţnea partenerului său de afaceri Phil Ruffin, după cum relata The New York Times, în ianuarie 2017.

Aparatul de zbor a aterizat la 8 noiembrie dimineaţa pe aeroportul Vnukovo, din Moscova, iar Trump, preluat cu maşina, a ajuns la hotelul Ritz-Carlton, unde s-a cazat. Informaţia a fost confirmată de Araz Aagalarov, organizatorul concursului de frumuseţe.

Seara, Trump s-a fotografiat în faţa restaurantului Nobu, din Moscova, iar imaginea a fost postată pe Facebook.

Alte stiri din Externe

Ultima oră