Donald Trump denunţă "o lovitură de stat"

02 Oct 2019
Donald Trump denunţă "o lovitură de stat"

Preşedintele american Donald Trump a recurs din nou la Twitter pentru a-şi exprima opiniile referitoare la chestiuni politice. El a calificat marţi seara procedura de destituire care îl ameninţă drept o "lovitură de stat", după ce în ultimele zile a lansat atacuri în toată regula la adresa opoziţiei democrate.

"Ajung la concluzia că ceea ce este pe cale să se întâmple nu este o procedură de destituire, este o LOVITURĂ DE STAT care urmăreşte să pună mâna pe puterea poporului, pe votul său, pe libertăţile sale, pe al doilea amendament (al Constituţiei), pe religia sa, pe armata sa, pe zidul său de la frontieră şi pe drepturile ce i-au fost date de Dumnezeu în calitate de cetăţean al Statelor Unite ale Americii!", a scris preşedintele SUA.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au iniţiat săptămâna trecută o anchetă în vederea declanşării unei proceduri de destituire a preşedintelui.

Ei îi reproşează preşedintelui Donald Trump că i-ar fi cerut omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o conversaţie telefonică purtată în urmă cu două luni, să îl ancheteze pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, care se află în prezent într-o poziţie favorabilă în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la scrutinul prezidenţial din 2002.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră