Trump și-a concediat și consilierul pentru securitate națională

11 Sep 2019 | scris de A.V.
Trump și-a concediat și consilierul pentru securitate națională

Probabil că nimeni nu își mai amintește care a fost componența echipei cu care Donald Trump a pornit la treabă ca președinte. Ba demiteri, ba demisii, cam asta s-a petrecut în mandatul prezidențial. De data asta i-a venit rândul consilierului pentru securitate națională/

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi eliberarea din funcţie a lui John Bolton, invocând ''puternice dezacorduri'' faţă de ''multe dintre sugestiile sale'', dar Bolton sugerează că şi-a oferit singur demisia, informează agenţiile Reuters şi EFE.

''L-am informat aseară pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Am avut puternice dezacorduri faţă de multe dintre sugestiile sale, la fel ca alţii din Administraţie'', a scris Trump pe Twitter.

Bolton, cunoscut drept un 'hawk'' (şoim - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană n.red), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Avansând o versiune diferită faţă de cea a preşedintelui, Bolton a scris pe Twitter: "Mi-am oferit aseară demisia şi preşedintele Trump a spus 'hai să vorbim despre ea mâine' ''.

Alte stiri din Externe

Ultima oră