Cine este judecătorul, imigrant din România, care a avut curajul să-l înfrunte pe Trump

11 Feb 2017
Cine este judecătorul, imigrant din România, care a avut curajul să-l înfrunte pe Trump

Unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel din San Francisco, care a decis, joi, să respingă ordinul executiv al lui Donald Trump de a interzice temporar accesul cetăţenilor a şapte ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite, este imigrant din România. 

Numele judecătorului este Alex Kozinski și este unul dintre cei mai respectaţi judecători de la Curtea de Apel din San Francisco,  povestea vieții sale este publicată într-un artico al publicaţiei The Huffington Post.

CITIŢI ŞI:

IRONIE. Unul dintre judecătorii care va decide soarta ordinului lui Trump privind refugiații este un refugiat. Din România! (VIDEO)

Potrivit sursei citate, Alex Kozinski a plecat alături de părinţii săi, de origine evreiască, din România în anul 1962. După ce a locuit timp de cinci ani petrecuţi Baltimore, familia Kozinski s-a mutat în California, stabilindu-se în zona Los Angelesului, unde tatăl lui Alex, Moses, a deschis un magazin.

Alex a urmat cursurile UCLA și, după câţiva ani petrecuţi în avocatură,  a fost consilier al judecătorilor Curții Supreme a SUA, fiind numit de preşedintele Ronald Reagan judecător la Curtea de Apel din San Francisco, în 1985.

Kozinski a vorbit de multe ori despre statutul de imigrant, glumind că a trecut de la a fi comunist convins, în copilărie, la a fi “capitalist convins”, după ce a descoperit “guma de mestecat, ciocolata şi bananele”.

De precizat mai este faptul că organizaţia care a ajutat familia Kozinski să ajungă în Statele Unite este aceeaşi care a denunţat în instanţă decretul semnat de Trump privind imigranţii.

Referitor la respingerea ordinului său privind interzicerea temporară a accesului unei anumite categorii de cetățeni străini, președintele american a comentat pe contul său de Twitter - "Opinia acestui asa-zis judecator, care submineaza aplicarea legii in tara noastra, este ridicola si va fi anulata".

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră