Îngheţata inventată de trei studente din Galaţi, premiată cu aur la Paris

25 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Îngheţata inventată de trei studente din Galaţi, premiată cu aur la Paris Galerie foto (3)

Trei studente din Galaţi şi trei ingrediente - gutui, prune şi zer - au fost suficiente pentru a cuceri Parisul! Studentele sunt de la Facultatea de Ştiinţa Alimentelor, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, iar ingredientele, deşi deloc exotice, sunt cheia celei mai bune îngheţate din Europa.

Cele trei studente au desăvârşit reţeta inovatoare cu profesori de la Facultătea de Ştiinţa Alimentelor şi i-au uimit pe juraţii concursului Ecotrophelia 2018 de la Paris, la care au participat cu îngheţata lor, denumită Whoopie Ice.

Complet ecologică, îngheţata gălăţencelor a cucerit mai mult decât juriul competiţiei.

Îngheţata este una nu doar eco. Este şi foarte sănătoasă, pentru că are foarte puţin zahăr. 

Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză.

Ziua de 22 octombrie 2018 va intra în istoria Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor ca ziua în care echipa acesteia a adus Galațiul pe primul loc în Europa la concursul de produse eco-inovative „Ecotrophelia Europe 2018”.

Acest rezultat, obținut de studentele Alina Marina CHIRILĂ, Ana Georgiana POPA și Adelina TRIF PRICOPE, coordonate de cadrele didactice Prof. dr. ing. Daniela BORDA, Șef lucr. dr. ing. Iulia BLEOANCĂ și drd. ing. Florentina BUCUR, a fost posibil doar prin dăruire și pasiune pentru meseria de specialist în industria alimentară, ne asigură facultatea într-un comunicat postat pe site-ul său.

Rețeta Whoopi Ice – produsul pe care l-au creat – cuprinde multe nopți de nesomn pentru a găsi cea mai bună soluție tehnologică, efort pentru a pune în aplicare tehnologia, mult suflet și dăruire pentru ca produsul să aibă calitățile senzoriale dorite de toate categoriile de consumatori.

Până la urmă, Whoopi Ice este o înghețată funcțională, fără lactoză, cu fibre și cu conținut redus de zahăr.

Într-un concurs la care au participat 17 țări din UE, țări cu care nu ne putem compara din punct de vedere economic (Franța, Anglia, Germania, Danemarca, Olanda, Italia, Spania s.a.), echipa Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor – Golden Mind, Golden TeamWhey4Fun - a reușit o performanță unică pentru învățământul superior de industrie alimentară de la Galați și din țară – au adus Trofeul Ecotrophelia Europe 2018 la Galați, se mai arată în comunicat.

Succesul fetelor şi al profesorilor lor va fi recompensat de Senatul universitar, suntem asiguraţi în comunicat.

Acum, nu mai au nevoie decât de un investitor, ca să scoată pe piaţă desertul premiant!

CITIŢI ŞI: Iaurtul universitar. ”Gourmeticus Academicum”, produse alimentare de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj

CITIŢI ŞI: Produs alimentar unic în lume, realizat de o româncă din Oradea

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră