Comandantul Marinei ucrainene face apel la Papa Francisc: Salvați cetățenii, ajutați-i să iasă din oraș. Aici este iadul pe pământ"

18 Apr 2022
Comandantul Marinei ucrainene face apel la Papa Francisc: Salvați cetățenii, ajutați-i să iasă din oraș. Aici este iadul pe pământ"

Maiorul Serghei Volyna, comandantul brigăzii 36 a Marinei ucrainene, asediată la Mariupol, a scris o scrisoare Papei Francisc prin care cere să intervină „pentru a salva populația civilă epuizată din oraș”, scrie La Repubblica citând presa ucraineana. 

"Nu sunt catolic, sunt ortodox. Cred în Dumnezeu și știu că lumina învinge întotdeauna întunericul.", scrie comandantul.

"Probabil că ai văzut multe în viața ta. Dar sunt sigur că nu ați văzut niciodată lucrurile care se întâmplă la Mariupol. Pentru că așa arată iadul de pe pământ."

"Am puțin timp să descriu toate ororile pe care le văd aici în fiecare zi. Femeile cu copii și bebeluși locuiesc în buncăre la fabrică, le este foame și frig. În fiecare zi, ei trăiesc în vizorul aeronavelor inamice. Răniții mor în fiecare zi pentru că nu există medicamente, apă, mâncare."

„Sfinția Voastră, Papa Francisc! Mă adresez dumneavoastră pentru ajutor: a venit vremea când numai rugăciunile nu mai sunt suficiente. Ajută-i să-i salvezi. Adu adevărul în lume, ajută la evacuarea oamenilor și salvează-le viețile din mâinile lor ale Satanei, care vrea să ardă toate ființele vii”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră