Forțele ruse închid Mariupolul și introduc un permis de circulație, spune consilierul primarului

18 Apr 2022
Forțele ruse închid Mariupolul și introduc un permis de circulație, spune consilierul primarului

Un consilier al primarului lui Mariupol a declarat că forțele ruse au anunțat că orașul asediat va fi închis pentru intrare și ieșire luni, avertizând că oamenii care rămân în oraș vor fi „filtrați”, scrie CNN

Petro Andrișcenko, consilierul primarului, a declarat, duminică, pe Telegram, că forțele ruse au început să elibereze permise de deplasare în orașul asediat, postând o fotografie în care se presupune că rezidenții făceau coadă pentru permise.

Sute de cetățeni trebuie să stea la coadă pentru a obține un permis, fără de care va fi imposibil nu doar să se deplaseze între cartierele orașului, ci și să iasă în stradă începând de săptămâna viitoare”, a spus el.

Într-o declarație separată de sâmbătă, Andrișcenko a spus că forțele ruse au anunțat că orașul va fi „închis pentru intrare/ieșire pentru toată lumea de luni, dar va exista și interdicția de a circula între cartiere timp de o săptămână”. Andriuschenko a adăugat că, potrivit informațiilor primite din interiorul orașului, bărbații din oraș vor fi supuși „filtrării” -- pentru a fi controlați de forțele ruse .

CNN nu a putut verifica în mod independent afirmațiile lui Andriuschenko, care nu se află în Mariupol, dar  colectează informații de la oamenii din orașul asediat de o săptămână.

Forțele ucrainene care apără orașul au respins mai devreme un ultimatum din partea Ministerului rus al Apărării prin care le-a cerut soldaților ucraineni din oraș să se predea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră