Moscova susține că a dejucat o încercare de evacuare a liderilor batalionului Azov din Mariupol

09 Apr 2022
Moscova susține că a dejucat o încercare de evacuare a liderilor batalionului Azov din Mariupol

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că forțele ruse au deschis focul asupra unei nave ucrainene care încerca să evacueze comandanții batalionului Azov din orașul asediat Mariupol, scrie AFP citata de Le Figaro.

„Regimul de la Kiev nu renunță la încercările de evacuare a liderilor regimentului naționalist Azov și a mercenarilor străini de la Mariupol”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Vineri seara, forțele ruse au tras cu artilerie asupra unui vas de marfă ucrainean când acesta și-a schimbat brusc direcția și a încercat să spargă blocada portului Mariupol. În urma acestor lovituri, nava Apache, arborând pavilion maltez, a luat foc și a anunțat că va respecta cerințele Rusiei.

Potrivit Moscovei, nu există victime în rândul membrilor echipajului. Apache și echipajul său au fost escortați în portul rusesc Yeisk, situat pe malul Mării Azov.

Membrii Batalionului Azov au luptat împotriva forțelor ruse în Mariupol, un oraș din sud-estul Ucrainei, între Crimeea anexată Rusiei și regiunile separatiste din estul țării.

Detașamentul de Operații Speciale Azov, cunoscut anterior ca „Batalionul Azov”, este o parte cheie a campaniei de propagandă rusă care acuză autoritățile ucrainene că au legături cu neonaziști.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră