Peste 1000 de soldați ucraineni s-au predat la Mariupol spune Ministerul rus al Apărării

13 Apr 2022
Peste 1000 de soldați ucraineni s-au predat la Mariupol spune Ministerul rus al Apărării

Peste o mie de soldați ucraineni s-au predat forțelor ruse în Mariupol, orașul-port din sud-estul Ucrainei, asediat de săptămâni întregi, a anunțat miercuri (13 aprilie) Ministerul rus al Apărării, scrie AFP citata de Le Figaro

„În orașul Mariupol, în zona uzinei metalurgice Ilici (...) 1.026 de militari ucraineni din Brigada 36 Marină și-au depus de bunăvoie armele și s-au predat”, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că au existat 47 de femei și 126 de ofițeri printre ei. Potrivit acestei surse, 150 dintre ei au fost răniți și au fost tratați la spitalul din Mariupol.

20.000 de victime la Mariupol
În cursul nopții de marți spre miercuri, un reportaj al televiziunii publice ruse difuzat la Rossiïa 24 a anunțat predarea a peste o mie de soldați ucraineni în această localitate. Imaginile au arătat bărbați în uniforme de camuflaj purtând răniți pe targi sau fiind interogați în timp ce stăteau în ceea ce pare a fi o pivniță.

 

Marți, autoritățile regionale din sud-estul Ucrainei au estimat la cel puțin 20.000 de morți, numărul victimelor din Mariupol, bombardat timp de peste 40 de zile. Luptele se concentrează acum în zona industrială gigantică a orașului. Luarea lui Mariupol ar permite rușilor să-și consolideze câștigurile teritoriale pe fâșia de coastă de-a lungul Mării Azov, conectând regiunea Donbass de peninsula Crimeea, pe care au anexat-o în 2014.

Reuters relatează că mai devreme, liderul cecen Ramzan Kadyrov a declarat că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat și a cerut forțelor rămase din oțelul Azovstal să se predea.

„În cadrul Azovstal în acest moment există aproximativ 200 de răniți care nu pot primi nicio asistență medicală”, a spus Kadyrov în postarea sa. „Pentru ei și pentru toți ceilalți ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistențe inutile și să se întoarcă acasă la familiile lor.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră